The Chameleon Villa

A home with a luscious tropical landscape as a backyard sits nestled eleven meters above a river in a Southwest coastal area of Bali, Indonesia. This charming refuge offers breathtaking views, coveted tranquility and plenty of amenities such as swimming pool, office, gym, and media room. The social space all focus on the surrounding elements of which the architecture firm Word of Mouth used locally sourced materials to build and accent the home helping to reduce its carbon footprint. A cave-like lounge and bar lead to the swimming pool. A private courtyard greets guests in one of the hidden guest rooms. 

Photography by Daniel Koh | Architect: Valentina Audrito | Design Team: Abbie Labrum, Dewi Arianti, Agung Sudarma, Rachel Fabrina, Levina Sunarjo, Firman Azi, Parinita Dewan | Builder: Johannes Weissenbaeck | Collaborators: Triloka Bali- Robin Bimantoro

Via: Contemporist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar